Druhý ročník Wiki Loves Earth Czechia je tady – ukažte světu to nejkrásnější z Česka

Foto: Ledňáček říční, Autor: Verunecka007, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Již podruhé pro vás přinášíme možnost zapojit se do mezinárodní fotografické soutěže Wiki Loves Earth prostřednictvím její české mutace Wiki Loves Earth Czechia 2024.

Fotografování přírody patří mezi nejoblíbenější fotografická témata. Na základě velkého zájmu se proto spolek Wikimedia Česká republika rozhodl zapojit do dalšího ročníku soutěže zaměřeného na dokumentování chráněných území v Česku. V roce 2023 se do soutěže zapojilo téměř 100 fotografů a bylo nahráno 350 fotografií. 

Foto: Hlazení, Autor: Johny136, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Jak se zapojit do Wiki Loves Earth?

Soutěže Wiki Loves Earth Czechia 2024 se může zúčastnit kdokoli. Stačí nahrát vlastní fotografii zachycující krásy přírody českých chráněných území na Wikimedia Commons. Soutěž probíhá od 1. května do 14. června 2024 avšak soutěžit lze i s fotografiemi pořízenými v minulosti..Abyste mohli vyhrát, musí být fotka pořízená v některém z chráněných území a musí mít alespoň 2 MB. Dále je potřeba při nahrávání popsat, co se na fotografii nachází a kde byla fotka pořízena. Do soutěže lze přihlásit až 5 fotografií. Podrobný návod na nahrání fotky krok za krokem najdete na stránkách soutěže Wiki Loves Earth Czechia 2024.

Foto: Běžník listový, Autor: Xsandman, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Jak si dopomoct k bezchybným fotkám?

Pro dva nejlepší fotografy či fotografky máme připravené roční předplatné programu k úpravě fotografií ZPS X od partnera soutěže Zoner. Odborná porota dále vybere 10 nejlepších fotografií, které postoupí do mezinárodního kola Wiki Loves Earth, kde budou reprezentovat naši zemi a soutěžit o hodnotné ceny. Pojďte do toho, hraje se o hodně!

Nejlepší fotky WLE Czechia 2023

V loňském ročníku postoupilo na základě poroty do mezinárodního finále těchto deset fotografií. 

Bude letos mezi výherními fotografiemi ta vaše?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..