Deset nejlepších fotek české přírody – výsledky Wiki Loves Earth Czechia 2023

Známe výsledky českého kola mezinárodní soutěže Wiki Loves Earth Czechia 2023. Které fotky budou reprezentovat českou přírodu v mezinárodním finále? Prohlédněte si je v tomto článku.

Fotosoutěž Wiki Loves Earth poprvé v Česku 

V průběhu května jste se poprvé mohli zapojit do českého kola soutěže Wiki Loves Earth. Jedná se o soutěž, která se zaměřuje na dokumentaci přírody v chráněných územích po celém světě. Národní kola soutěže v jednotlivých zemích probíhají až do konce července. Nejlepší fotky z těchto národních kol se utkají v mezinárodním finále. ¨

Kdo vyhrál?

Na základě hodnocení poroty bylo vybráno deset nejlepších fotek, které postupují do mezinárodního finále. V porotě WLE Czechia 2023 usedl dlouholetý člen komunity Tadeáš Bednarz, vítězka Mikrosoutěže Architektura 2023 s uživatelským jménem BrujaFea a fotograf Štěpán Lohr

Na prvním místě se umístila fotka jasoně červenookého od Radka Opla

Druhé místo obsadila fotka Pcháče panonského a okáče bojínkového od Tomáše Figury.

Na třetím místě se umístila fotka Východ slunce v lokalitě Vápenice od Jiřího Komárka.

Fotografové na prvních třech místech vyhrávají poukaz na ročního předplatného programu ZPS X na úpravu fotografií od partnera soutěže Zoner a.s.

Jaké další fotky postupují? 

Do mezinárodního kola Wiki Loves Earth jsou dále nominovány tyto fotografie, které budou reprezentovat českou krajinu: 

Czech Wiki Photo 2023 se blíží!

Nestihli jste se zapojit do WLE Czechia 2023? Nezoufejte. V červenci začne další ročník naší hlavní fotografické soutěže Czech Wiki Photo 2023, ve které se každoročně utkají ty nejlepších fotky nejrůznějších oblastí. O začátku soutěže vás budeme informovat už brzy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..