Soutěž Wiki Loves Earth: Ukažte světu to nejkrásnější z Česka

Fotografická soutěž Wiki Loves Earth poprvé v Česku. Mezinárodní foto-soutěž zaměřená na dokumentaci krás přírody v chráněných územích vám dá šanci něco vyhrát a zároveň udělat dobrý skutek.

Co je to fotografická soutěž Wiki Loves Earth?

Wiki Loves Earth je mezinárodní fotografická soutěž, která se zaměřuje na dokumentování to nejkrásnějšího, co na světě máme – přírody. Cílem této soutěže je dokumentovat malebnou přírodu v chráněných územích po celém světě. Ve spolku Wikimedia Česká republika jsme se rozhodli, že umožníme úplně poprvé zapojení fotografickým nadšenců z Česka. 

Nejlepší fotky z českého kola Wiki Loves Earth Czechia 2023 postupují do mezinárodního finále, kde se utkají s nejlepšími fotkami od uživatelů z ostatních zapojených zemí. Tak ukažte světu, jak krásnou přírodu u nás máme!

Foto: Adršpach, autor: Maksym Kozlenko, CC BY-SA 4.0.

Jak se zapojit do Wiki Loves Earth?

Do soutěže se může zapojit kdokoliv, stačí nahrát vlastní fotografii, která zachycuje krásy české přírody na Wikimedia Commons. České kolo soutěže Wiki Loves Earth Czechia 2023 probíhá od 1. do 31. května 2023.

Soutěžit lze i s fotografiemi pořízenými v minulých letech, ovšem musí být nahrané na Wikimedia Commons v průběhu konání soutěže od 1. do 31. května 2023.

Abyste mohli vyhrát, musí být fotka pořízená v některém z chráněných území a musí mít alespoň 2 MB. Pokud chcete vyhrát, tak je potřeba (při nahrávání) popsat, co se na fotografii nachází a kde jste fotku pořídili. Návod na nahrání fotky krok za krokem najdete na stránkách soutěže Wiki Loves Earth Czechia 2023.

Soutěžit lze i s fotografiemi pořízenými v minulých letech, musí být ovšem nahrané na Wikimedia Commons v průběhu konání soutěže od 1. do 31. května 2023. Do soutěže lze přihlásit až 5 fotografií! 

Foto: Zoner Photo Studio X, autor: Tomgphoto, CC 1.0.

Jak si dopomoci k bezchybným fotkám?

Pro dva nejlepší fotografy máme připravené roční předplatné programu k úpravě fotografií ZPS X od partnera soutěže Zoner. Odborná porota dále vybere 10 nejlepších fotografií, které postoupí do mezinárodního kola Wiki Loves Earth, ve kterém budou reprezentovat naši zemi a soutěžit o hodnotné ceny. Tak pojďte do toho, hraje se o hodně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..