Wikimedia Česká republika po valné hromadě

Sdružení Wikimedia Česká má za sebou svou další řádnou valnou hromadu. Není třeba vás unavovat detaily z nezbytné vnitřní byrokracie sdružení, tak jen nejdůležitější informace:
Rada stojící v čele sdružení se mírně obměnila. Předsedovi Petru Novákovi budou dále pomáhat místopředseda Miroslav Langer a hospodář Pavel Hrdlička.
Schválený plán činnosti má své priority, které mají přispět k dalšímu rozmachu sdružení a Wikipedie. Podpoře a propagaci Wikipedie a jejích sesterských projektů mají sloužit především účast sdružení na výstavách a veletrzích, publikační činnost a mediální aktivity sdružení a garance grantů Wikimedia Foundation a kontrola využívání prostředků.
Pokud jde o lepší informovanost, bude rada usilovat o přepracování webu sdružení www.wikimedia.cz na plnohodnotnou prezentaci. Pro zajištění dobrého a finančně zajištěného fungování sdružení vytýčila Rada další tři priority: dílčí profesionalizaci sdružení, založení veřejné sbírky a její zapojení do kampaně Wikimedia Foundation a zlepšení péče o sponzory a dárce.
Sdružení také schválilo svou výroční zprávu (5,2 MB PDF), kterou si můžete pročíst také vy. Na 12 stránkách přehledně zpracovaného dokumentu najdete souhrn veškeré činnosti sdružení v uplynulém roce 2009.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..