Vytvořte si daňové přiznání online a podpořte rozvoj Wikipedie

Wikimedia Česká republika spojila síly s portálem Onlinepřiznání.cz, který provozuje přehlednou aplikaci, skrze níž lze jednoduše vytvořit daňové přiznání. Základní cena jednoho přiznání je 290 Kč, z nichž je ale 85% odesláno jako dar pro WMČR. My ho dále použijeme pro rozvoj Wikipedie a dalších přidružených projektů.

Jak to celé funguje?

Aplikace vás velmi srozumitelným jazykem provede krok za krokem tvorbou daňového přiznání pro fyzické osoby v roce 2024. Nemusíte se orientovat ve světě čísel a předpisů, stačí jen odpovídat na jednoduché otázky. Aplikace vám vysvětlí, jaké dokumenty potřebuje, kde je seženete (např. od zaměstnavatele), a z jakého řádku máte do aplikace údaj opsat. Nemusíte se bát, že něco zapomenete přiložit.

V průběhu vyplňování vidíte výpočet daně, hned tedy víte, jak vám daně vychází. Hotové přiznání potom můžete stáhnout ve formátu PDF a XML. Sami se už rozhodnete, jestli ho podáte fyzicky či online – aplikace však může přiznání odevzdat za vás. Během celého procesu je k dispozici podpora zdarma. Na konci už jenom vyberete částku, jakou chcete za vygenerované přiznání zaplatit – základní cena je 290 Kč – a jaké neziskovce chcete darovat 85% z ceny. Pokud využijete tento odkaz, dar poputuje rovnou pro WMČR. Po kliknutí na zaplacení vás aplikace přesměruje na náš projekt na darujme.cz, přes které platba probíhá.

Tři rychlé kroky k daňové přiznání

Vyplníte daňové přiznání

Daňové přiznání vyplníte v aplikaci v pár jednoduchých krocích, jako v dotazníku. Není potřeba se ani registrovat. Aplikace se ptá a vy pouze odpovídáte. Celý proces zabere zhruba 15 minut, i když daním nerozumíte. Jak vysoké daně vám vychází, uvidíte po celou dobu v průběžném výpočtu.

Daňové přiznání ihned u vás

Přiznání je hotové okamžitě. Stačí si ho stáhnout, podepsat a podat na finanční úřad. Pokud používáte datovou schránku můžete si nechat doručit formulář ve formátu xml.

Přispějte na rozvoj Wikipedie

Peníze, které ušetříte za služby účetní, tak můžete věnovat na rozvoj Wikipedie. Dar se zašle na náš sbírkový účet přes platební bránu Darujme.cz.

Jaký je termín pro podání daňové přiznání?

  • pro podání v papírové formě (na tiskopisu): 2. dubna 2024
  • pro podání v elektronické formě (přes datovou schránku nebo jinou elektronickou formou): 2. května 2024
  • pro podání daňovým poradcem (odklad): 1. července 2024

Wikimedia ČR nenese odpovědnost za kvalitu zpracování daňového přiznání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..