Posilujeme tým Programů pro partnerství: nový koordinátor programu advokační činnost Vlastimil Slovák, nový manažer a nabídka spolupráce

V listopadu náš tým posílil Vlastimil Slovák, který bude pracovat jako koordinátor programu Advokační činnost. Manažerem programu pro partnerství se nově stal Pavel Bednařík. K němu do týmu hledáme koordinátora*ku programu GLAM.

Obhajoba a propagace svobodné tvorby

Vlastimil nám pomůže bránit a propagovat principy svobodné tvorby, zejména děl, která je možno svobodně šířit a upravovat. Zároveň bude s podporou evropského týmu Wikimedia Europe bedlivě sledovat změny české či evropské legislativy a aktivně na ně reagovat.

Vlastimil žije v Brně, kde také pracuje v oblasti auditu a podnikového poradenství. V minulosti pracoval ve státní správě a jako právník v akademické sféře. Když se zrovna nevěnuje práci, čte historickou literaturu, sleduje hororové filmy a objevuje svět (zejména skotské) whisky.

Vlastimil Slovák, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

„Doba nám ukazuje, jak nesmírně důležitá je svoboda přístupu k ověřeným informacím. V této oblasti pravděpodobně neexistuje nic srovnatelného s Wikipedií. Bez patosu lze říci, že se jedná o projekt, který mění svět, a pro mně je ctí být jeho součástí.“

Věříme, že s Vlastimilem v týmu se nám bude lépe dařit dokazovat, že legální užívání veřejně dostupného obsahu přispívá k dostupnosti informací pro všechny bez rozdílu a v konečném důsledku ke vzdělanější a otevřenější společnosti. Těšíme se na spolupráci!

Nový manažer Programů pro partnerství a výběrové řízení na koordinátora*ku programu GLAM

Manažerské pozice Programů pro partnerství se nově zhostil náš hlavní lektor Pavel Bednařík. Stávající manažerka Eva Vele prozatím zůstává na rodičovské dovolené. K Pavlovi do týmu navíc hledáme koordinátora programu GLAM. Podívejte se na právě otevřené výběrové řízení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..