Vítáme v týmu nového PR specialistu a fundraisera Hynka Kaplana

Po Janu Beránkovi, ostříleném wikipedistovi, přibyl do našeho týmu Hynek Kaplan. Ten je sice na wikipedickém poli nováčkem, jeho dlouhodobě kladný vztah k Wikipedii a zkušenosti z oblasti PR a psaní textů je však přesně tím, co jsme hledali. Právě PR a fundraising je pozice, kterou bude Hynek v našem týmu zastávat. Nahradí tak na této pozici svou předchůdkyni Natálii Schejbalovou. 

PR a fundraisinová posila Hynek Kaplan

Hynek žije v Hradci Králové, kde poslední roky především pečoval o svého malého syna, pracoval na disertační práci a rozjel projekt první hradecké komunitní zahrady. Při tom se také stačil věnovat editorské a redaktorské práci pro odborný filozofický časopis a pracovat jako grafik a vývojář webů na volné noze nebo jako lektor a metodik pro Ministerstvo pro místní rozvoj.

FOTO: Natálie Schejbalová (WMCZ), CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Hynek ve volném čase rád čte současnou českou i zahraniční beletrii, organizuje sousedské akce, hraje videohry a, jak sám hrdě dodává, dělá Pána jeskyně ve stolních hrách na hrdiny.

Wikipedie mě provází celé mé dospívání, studijní i dospělý život. Proklikávání se hlouběji a hlouběji do propojené sítě informací se už kdysi stalo mou oblíbenou prokrastinací. A zůstalo jí dodnes. Kromě zprostředkovatele informací pro mě ale také zůstala tím, co jsme kdysi mysleli, že bude internet jako takový. Tedy svobodným prostorem, komunitním hubem tvořený všemi pro všechny. Možnost přispět k jejímu rozvoji a pomáhat těm, kteří ji pro nás budují, mě proto okamžitě nadchla,“ říká Hynek o svém vztahu s Wikipedií.  

Těšíme se až Hynek svoje zkušenosti a nadšení přetaví v práci pro Wikimedia ČR. S Tali se s těžkým srdcem loučíme a přejeme jí mnoho úspěchů v její další, tentokrát scénáristické, dráze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..