Nová koordinátorka programů pro editory Wikipedie Anna Janská

Nový rok – nová posila v našem týmu, a dokonce na nové pozici. Pracujeme pro velkou českou komunitu editorů Wikipedie po celé republice. Poptávka po našich akcích roste a koordinátorka bude velkou pomocí pro náš tým, komunitu dobrovolníků i lektory a lektorky našich programů. Výběrové řízení vyhrála Anna Janská.

Nová koordinátorka v našem týmu – Anna Janská

Anna Janská. FOTO: Klára Joklová (WMCZ), CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Anna je novinářka, která se k písmenkům dostala zpočátku trochu proti své vůli od reportážní fotografie. Pracovala v Aktuálně.cz jako editorka domácí rubriky a stála při vzniku Deníku N, kde působila jako šéfeditorka online zpravodajství. V roce 2023 vyrazila na volnou nohu. 

Věnuje se bezpečnostní problematice, mediální gramotnosti a obraně proti dezinformacím, kterou také příležitostně školí. Zajímá se o humanitární a rozvojovou pomoc a urgentní medicínu. Miluje civilizaci a její vymoženosti, ale ráda utíká i mimo ní, nejčastěji do Českého krasu.

Bude u nás mít na starost koordinaci programů pro komunitu, především Měsíc žen na Wikipedii, Měsíc lidských práv a Soutěž Československo 1948-89. Těší se, že bude podporovat i zájemce o získání Komunitních minigrantů a pomáhat při organizaci lokálních akcí. A my se těšíme, jak se nám společně bude dařit Programy pro komunitu rozvíjet. Anno, vítej!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..