Vítáme v týmu posilu pro advokacii Milana Holečka

Náš tým se rozrostl o Milana Holečka, který se bude věnovat advokacii a propagaci svobodné kultury a koordinovat naše aktivity na tomto poli. Bude spolupracovat s týmem FKGAEU (nově vznikajícím evropským hubem pro advokacii), podílet se na projektu Otevřené sbírky. Věříme, že i s menším úvazkem odpovídajícímu zhruba 8 hodinám týdně pro nás Milan bude velkým přínosem.

FOTO: Milan Holeček

Milan je původem z Prahy, ve které i nyní bydlí, ale táhne ho to spíš k horám, v létě i v zimě. Milan vystudoval práva na Univerzitě Karlově, složil advokátní zkoušky a přes 15 let působí v advokacii se zaměřením na korporátní, obchodní a autorské právo. V posledních letech se v rámci vlastní advokátní praxe věnuje korporátní klientele z oblasti IT a řešení autorskoprávních aspektů vývoje a distribuce software.

Advokacii na jiné úrovni, v podobě všestranné obhajoby a propagace svobodných licencí, se Milan bude věnovat v rámci Wikimedia ČR. „Těším se na další činnost, ve které vidím smysl. I na vyšlapávání nových cest k rozšíření svobodné tvorby a její dostupnosti pro širokou veřejnost,” říká.

Milan s neutuchajícím nadšením hraje tenis a brázdí horské traily na kole nebo bílé stopy na běžkách. Relaxuje, digitálně o(d)pojen, v tuzemských lesích a horách.

Milana zastihnete na e-mailu milan.holecek@wikimedia.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..