Soutěž Popiš památku je za námi! Zde jsou vítězové

Druhý ročník editační soutěže Popiš památku, do kterého se zapojilo přes padesát dobrovolných editorů, přinesl pro českou Wikipedii přes šest set článků. Po kontrole soutěžních článků, vyhodnocení, zda-li byly napsány v souladu s pravidly internetové encyklopedie a sečtení výsledku zde máme vítěze.

Logo soutěže Popiš památku
Logo soutěže Popiš památku
  • Ikcur – 1. místo (801 bodů)
  • Petr Kinšt – 2. místo (615 bodů)
  • Petr 1888 – 3. místo (461 bodů)
  • Lubor Ferenc – 4. místo (153 bodů)
  • Khamul1 – 5. místo (146 bodů).

Mezi články, které napsali vítěžové soutěže jsou například článek o Kostele Navštívení Panny Marie v Zašové (autor: Ikcur), ten se stal i nejdelším článkem, který byl v rámci soutěže napsán. Největším příspěvkem Petra Kinšta se stal článek o zámku v Kladně. Petr 1888 napsal opravdu mnoho článků, nejdelším pak byl článek o Kostele svátého Václava v Jezbořicích. Lubor Ferenc se stal autorem různých článků, jeho největším příspěvkem do Wikipedie se stal článek o Kostele svatého Martina v Nejdku. Khamul1 se věnoval například článkům o vilách nebo jiných stavbách v Bechyni, jeho hlavním článkem byl článek o Kotěrově vile v Bechyni.

Na finální kontrole článků se podílela jak porota soutěže, tak i organizátor a dobrovolníci, kteří hlídali případná porušení práv nebo porušování závazných pravidel Wikipedie. Zvlášť velký dík v tomto směru připadá na Martina Urbance, který v tomto směru odvedl nemalý kus práce. Podílel se také na technické stránce soutěže, připravoval data a pomáhal s komunikací s účastníky.

Základní pravidla soutěže lze shrnout takto: psaní článků o kulturních památkách České republiky, které jsou evidovány v seznamech kulturních památek – a které jsou encyklopedicky významné, dodržování pravidel encyklopedie a počítání bajtů. Bodování textů bylo provedeno na základě přijatých bajtů článků. Kdo chtěl psát více krátkých nebo méně dlouhých článků mohl – hodnoceny však byly podobně.

Co nás čeká nyní? Nyní se chystáme připravit předání jednotlivých cen ze soutěže vítězům!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..