Vítáme nové koordinátory vzdělávacích programů

Od 1. dubna se náš EDU tým rozrostl o dva nové členy. Lenka Kučerová nahrazuje Janu Doležalovou na pozici koordinátorky programu Senioři píší Wikipedii, Štěpán Vizi nastupuje na novou pozici koordinátora programu Studenti píší Wikipedii, která byla vydělena z úvazku manažerky vzdělávacích aktivit, Gabky Bokové. Těm, kteří se s nimi nepotkali na valné hromadě, bychom je rádi představili alespoň touto virtuální cestou.


Lenka stále studuje a ještě dále bude, protože jí baví být aktivní a neustále se rozvíjet. Při bakalářském studiu andragogiky a personálního řízení zakusila práci pro neziskové organizace i prostředí HR. Jeden semestr studia si ozvláštnila semestrem na Erasmu v Německu. Kromě toho se nyní věnuje podpoře amerických studentů studujících v Čechách. Baví ji práce s lidmi, svou budoucnost směřuje tímto směrem, ať už jde o vzdělávání a rozvoj, výzkum nebo dobrovolničení. Svůj pracovní den nejlépe začne jógou, kterou praktikuje již několik let. Co se sportu týče, nově se teď pustila do boulderingu. Svou mysl si zase snaží vytrénovat při hraní šachů. Po celém dni ji nejspíše najdete na koncertě, v divadle nebo v kině. Pochází z jižních Čech, takže ráda někdy vystřídá pražské rušno za čerstvý vzduch jihočeského lesa.

Lenka Kučerová, foto: Klára Joklová [CC BY-SA 4.0 ]

„Z práce pro Wikimedii jsem nadšená, protože si od ní slibuji naplnění hned několika hodnot: rozvoj, podpora lidí a smysluplnost. Práce pro seniory se mi zamlouvá hlavně díky nostalgickým vzpomínkám na první brigádu v knihovně, kde jsem vypomáhala své babičce s organizováním seniorských akcí,” dodává Lenka.

Štěpán Vizi, foto: Kateřina Davidová [CC BY-SA 4.0 ]

Štěpán strávil téměř čtyři roky v Německu, kde studoval obor mírová studia, přispíval do studentského rádia a rozvážel pizzu. Má zkušenost s koordinací projektů v neziskovém sektoru a je absolventem projektu Česko-německé fórum mládeže, kde také dva roky předsedal českému spolku a jako člen Fóra se podílel na vzniku projektu motivujícím mladé lidi k aktivnímu občanskému životu.
Ve volných chvílích se snaží o hraní divadla v (ex)studentském spolku při Institutu mezinárodních studií (FSV UK) Teritoriální Tyjátr a cestuje do nepravděpodobných turistických destinací jako Írán nebo Kyrgyzstán.

„Wikimedia podle mě hraje důležitou roli při šíření a obhajování svobody internetu a informací vůbec, takže jsem rád, že se můžu na její činnosti podílet,“ říká Štěpán.

Oběma koordinátorům přejeme, aby je práce pro Wikimedia naplňovala a těšila.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..