Soutěž Wiki miluje památky je ve finále

WLM_logo,_czech,_vectorized.svgÚderem půlnoci 30. září skončil letošní ročník Wiki miluje památky: tedy alespoň přihlašování fotografií – ještě nás samozřejmě čeká zhodnocení a vyhlášení těch nejlepších. Pojďme si ve stručnosti zrekapitulovat příspěvky do soutěže: Do soutěže jste nám poslali přesně 8589 snímků a tematická kategorie Rok lázeňské architektury obsahuje důstojných 257 souborů.  Zdaleka nejproduktivnější účastník, Petr1888, přihlásil rovných 900 fotografií a celkem se soutěže v ČR zúčastnilo 249 přispěvatelů.
Při pohledu zpět: České kolo soutěže mělo dosud 3 ročníky (2012, 2013 a 2014). Nafotilo se celkem 17118, 6433 a 8589 fotek, celkem 32 140 kusů za tři roky. Z globálního hlediska představuje český příspěvek 2,88 %. (z 1 114 613 ks). Jenom letos do soutěže přišlo 0,95 TB dat a hodnota 1 TB bude ovšem nejspíš překonána vzhledem k tomu, že v některých zemích (např. Ukrajina) soutěž ještě běží.
Celkový přehled za Českou republiku najdete na této stránce, statistiky všech účastnických zemí potom zde a zde.
Výsledky soutěže budu zveřejněny začátkem listopadu na těchto webových stránkách. Výherce kontaktujeme emailem, prosíme proto všechny přispěvatele, aby si zkontrolovali, zda mají ve svém uživatelském účtu na Commons zadanou platnou e-mailovou adresu.
Jestli jste nestačili fotografie přihlásit do soutěže, nevadí, Wiki miluje památky pořád! Při nahrávání nových fotografií můžete postupovat podle stejného návodu zde na stránkách. Wikipedii můžete pomoci i focením jiných lokalit – např. českých obcí nebo chráněných území (lze i proplatit cestovní náklady!) – či přímo rozšiřováním, opravováním a psaním článků!
Převzato z oficiálního webu soutěže www.wikimilujepamatky.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..