Mediagrant II: pokračování Mediagrantu schváleno Nadací

Kostel sv. Jana Křtitele ve vsi Zátoň, okres Český Krumlov.

Kostel sv. Jana Křtitele ve vsi Zátoň, okres Český Krumlov.


Mediagrant je projekt, jehož cílem je finančně podporovat zejména wikipedisty působící na území ČR ve snaze získávat multimediální materiál pro použití ve Wikipedii a jejich sesterských projektech. Jste to právě vy, kdo může přispět Mediagrantu a být jeho hlavní součástí. Jeho prostřednictvím podporujeme širokou škálu wikipedistů, kteří vyjíždějí do svého okolí fotografovat nejrůznější objekty, navštěvují s fotoaparátem v ruce muzea či ty, kteří chtějí podpořit v rozvoji vlastní vize pomoci Wikipedii. Umožňuje proplacení vašich veškerých cestovních nákladů během cesty za fotografiemi. Od vzniku grantu bylo v rámci něj pořízeno 21 277 fotografií – vesnic, měst, památek, chráněných území, vědeckých a průmyslových předmětů a dalších témat spjatých s Českou republikou.
V roce 2013 se přiblížila doba, kdy se ukázalo jako vhodné shrnout a uzavřít grant a požádat Nadaci Wikimedia Foundation o nový balík financí, jenž by umožnil pokračování grantu. Grantový návrh byl 11. října schválen a přechod od prvního k druhému grantu tedy bude velmi plynulý. Částka kolem 200 000 Kč by měla v následujících dvou letech pokrýt náklady na cestovní výdaje účastníků Mediagrantu a také na pořádání fotografických workshopů, jež jsou určeny pro začátečníky i pokročilé fotografy, kteří přispívají do katalogu svobodně přístupných fotek – na server Wikimedia Commons.
Chcete se zúčastnit? Může se přidat úplně kdokoliv! Rádi vám se vším poradíme, kontakt naleznete na této stránce. Těšíme se na další příval nádherných fotografií!
Grant „Mediagrant II“ je financován nadací Wikimedia Foundation; všechny výdaje jsou veřejně přístupné v Trackeru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..