V Modré na Slovensku se sejdou wikimediáni ze střední a východní Evropy

Logo Mezinárodního Visegrádského fondu.

Logo Mezinárodního Visegrádského fondu.



Logo Wikimedia Slovensko; ilustrační obrázek (autor: WM Slovenská republika)

Logo Wikimedia Slovensko; ilustrační obrázek (autor: WM Slovenská republika)

V obci Modra na západním Slovensku se ve dnech 14.-17. listopadu sejdou zástupci evropských poboček Wikimedia z pásu zemí sahajících od Ruska po Polsko; tohoto tzv. CEE setkání se zúčastní i wikimediáni ze sdružení Wikimedia Česká republika.
O čem se na setkání bude mluvit? Na programu CEE meetingu je třeba diskuze o tom, jak z lokálních skupin zformovat úspěšné pobočky Wikimedia, diskuze v rámci iniciativy Chapters Dialogue (Facebook), tradiční témata jako GLAM aktivity v knihovnách a muzeích, Wiki miluje památky či třeba přednáška o projektu Česko-slovenská Wikipedie, který usiluje o vyšší propojení české a slovenské Wikipedie.
V průběhu setkání proběhne i sraz zemí „Visegrádské čtyřky“ – Česka, Maďarska, Polska a Slovenska – citujeme ze stránek Wikimedia SK:

Uspořádání místního setkání umožňuje zaměřit se na konkrétní témata, relevantní pro místní prostředí a probrat je více do hloubky. Proto Wikimedia Slovenská republika ve spolupráci s organizací Edukácia@Internet organizuje Setkání Wikimedií střední a východní Evropy, v rámci kterého se speciálně zaměří na země Visegrádské skupiny. Země Visegrádské skupiny jsou si geograficky blízké, sdílejí společně svoje kulturní dědictví a politickou minulost. Zároveň však zápasí s podobnými problémy jak v rámci svých zemí tak i při vzájemné spolupráci: slabě vyvinutý třetí sektor, částečně i jazyková rozmanitost, rozdílný náhled na společné dějiny. Projekt V4 pro Wikipedii pomůže s překonáváním problémů a s posílením vzájemné spolupráce.

Projekt V4 pro Wikipedii finančně podpořil Mezinárodní visegrádský fond. Seznam sponzorů je na této stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..