Michal Reiter je třetím předsedou sdružení Wikimedia Česká republika

Naše sdružení v sobotu absolvovalo další mimořádnou valnou hromadu. Tentokrát ji muselo svolat kvůli odstoupení Jana Lochmana z funkce předsedy, kterou přitom vykonával jen od ledna. Důvodem jeho odchodu byly, zjednodušeně řečeno, spory o kompetence.
Jeden z členů dosavadní rady Michal Reiter kandidoval místo něj. Poprvé v historii sdružení měl při volbách protikandidáta, rovněž někdejšího radního Matěje Baťhu. Ve volbách získal většinu hlasů Michal Reiter. Rozpor konkurenčních pojetí budoucnosti sdružení, jak jej prezentovaly dva tábory kandidátů do rady, byl částečně překonán, když se členy rady stali zástupci obou „kandidátek“, a tak řídicí orgán sdružení nyní tvoří čtyři lidé, kromě předsedy ještě Jan Loužek, Jan Spousta a Jiří Ohlídal.
Valná hromada dále schválila výroční zprávu o hospodaření sdružení, celá výroční zpráva, včetně přehledu činnosti za loňský rok, bude již brzy k dispozici veřejnosti. Dále se zaměřila především na schválení úkolů, které mají urychlit, zpřehlednit a učinit transparentními grantové projekty Mediagrant a Presentation & Outreach, které provozuje sdružení a financuje nadace Wikimedia Foundation.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..