Pavel Hrdlička představí Wikipedii v Městské knihovně v Praze

V malém sále MK se v prosinci konala i Wikikonfence

V malém sále MK se v prosinci konala i Wikikonference

Přednášky Pavla Hrdličky o Wikipedii a jejím fungování začínají tři následující čtvrtky v 19:00 a jejich témata jsou následující:
4. února: Jak používat Wikipedii
Wikipedii používá většina lidí na internetu, ale jen menšina umí využít množství informací, které její články nabízejí. Víte, že Wikipedie není jen encyklopedie, ale jde v ní a v příbuzných projektech najít i mnoho samostatně použitelných obrázků, historických dokumentů nebo volně přístupných knih? Dozvíte se postupy, jak tyto projekty a především Wikipedii co nejlépe využívat.
11. února: Úprava článků na Wikipedii
Kdokoliv může upravovat informace v článcích na Wikipedii, ale mnoho jejích uživatelů neví jak, přestože pro vylepšení článku stačí znát pět základních editačních postupů. Budou zároveň představeny zásady, které by měli editoři Wikipedie dodržovat.
18. února: Jde Wikipedii věřit?
Důvěryhodnost informací nalezených na internetu je rozdílná. U článků ve Wikipedii je hlavním prvkem jejich důvěryhodnosti citování původních zdrojů. Kromě ukázek citování bude poodhrnuto i „zákulisí“ Wikipedie: jak články vznikají, jak se vyvíjejí a jaké má Wikipedie vnitřní nástroje k udržování jejich kvality.
Všechny přednášky se konají ve čtvrtek od 19 hod. v malém sále Městské knihovny v Praze, Mariánské nám. 1, Praha 1.
Vstupné je 30 Kč
Leták ke stažení (PDF)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..