Wikimedia Česká republika není Wikipedie

Opakovaně si nás lidé pletou. Když chtějí něco zásadního změnit na Wikipedii, když si chtějí na Wikipedii postěžovat, nebo na druhou stranu když jí chtějí pomoci, obrací se na sdružení Wikimedia Česká republika.
S tou pomocí to ještě jde. Naše sdružení má za cíl pomáhat Wikipedii, takže v tomto směru si můžete vybrat jako jednu z cest právě podporu našeho sdružení a jeho prostřednictvím i podporu Wikipedie.
Pokud ale jde o obsah Wikipedie, ten vzniká zásluhou jednotlivých tvůrců – wikipedistů a dohlíží na něj jedině celá komunita Wikipedie, nikdo zvenčí. Natož sdružení Wikimedia Česká republika.
Pokud se vám tedy stane, že budete mít problém s něčím, co je na Wikipedii, můžete se třeba obrátit na naše sdružení, abychom vám poradili, jak z toho ven. Dostanete od nás rady a především informace, jak Wikipedie funguje a kde se dozvíte víc. To, že jako nějaká hlavní redakce zasáhneme a obsah Wikipedie okamžitě změníme, ale není možné.

1 Response

  1. frettie napsal:

    Pěkné, rozumně napsáno. Tohle by se mělo rámovat, na wikipedii spousta lidí dokáže krásně pomoct, ale je nutno se obrátit a nejen nadávat „u piva“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..