Nezapomeňte pod stromečkem na Wikipedii

Milí příznivci Wikipedie a sdružení Wikimedia Česká republika, přejeme vám za celé sdružení krásný Štědrý den, spokojené prožití dalších svátků vánočních a vydařený vstup do nového roku. Věříme, že vás čeká bohatá nadílka nejen dárků, ale i dalších radostí a potěšení ze sváteční atmosféry.
Vánoční čas je nejen časem na dostávání dárků, ale také na obdarovávání ostatních. Právě v těchto týdnech probíhá velká výroční sbírka Wikimedia Foundation. Americká nadace, která zajišťuje po technické stránce provoz Wikipedie a jejích sesterských projektů, je neziskovou organizací. Je závislá na pomoci nejen velkých partnerů, ale také tisíců malých dárců. Pokud pravidelně využíváte bezplatné služby Wikipedie, zvažte, zda není na čase vrátit aspoň symbolicky část toho, co vám Wikipedie dala.
Nadace Wikimedia Foundation letos umožnila jednotlivým národním pobočkám, aby se podílely na její celosvětové sbírce. Této možnosti využilo několik poboček, mezi kterými není Wikimedia Česká republika. Podmínky nastavené nadací pro spoluúčast na sbírce nedovolovaly rychlé vyřízení všech náležitostí předepsaných českými zákony pro aktivní zapojení našeho sdružení. Wikimedia Česká republika ale plně podporuje sbírku Wikimedia Foundation a i ona se připojuje k prosbám mj. zakladatele Wikipedie Jimba Walese o životně důležitou finanční podporu hnutí Wikimedia.
Prostředky, které zašlete nadaci Wikimedia Foundation, podpoří údržbu a rozšiřování technického zázemí, rozvoj softwarové platformy MediaWiki i další propagaci a rozšiřování myšlenek svobodné tvorby a principů Wikimedia. Nejrůznější přínos, který se dostaví zásluhou vašich darů, bude nepochybně – byť třeba jen v malé a zdánlivě nepatrné míře – poznat i při vašem každodenním užívání Wikipedie. Děkujeme vám.
Sdružení Wikimedia Česká republika při své neúčasti na sbírce nadace dále spoléhá na individuální jednání s potenciálními sponzory a dárci, které oslovujeme nebo kteří nás sami kontaktují proto, že je jejich vlastní zájem dovede k snaze podpořit přímo naši vlastní činnost. Dovolte nám, abychom poděkovali především našim největším letošním partnerům – společnostem Active 24, s. r. o., Koutná & Slušná, advokátní kancelář v. o. s., Bono Art, s. r. o., Tiskárna Libertas, Klubu deskových her Paluba a pořadatelům výstav a veletrhů LinuxExpo, Svět knihy, Podzimního knižního veletrhu a LIBRI/Schola mea. A v neposlední řadě vedle nich i menším dobrovolným dárcům, kteří pro nás mají rovněž nezastupitelný význam. Děkujeme.
Wikipedie vás obdarovává každý den na internetu, dejte jí prosím i vy svůj vánoční dárek.
Krásné Vánoce!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..