Wikipedie nepatří do muzea, ale na muzejní noci bude!

Jestli máte rádi neobyčejné zážitky, určitě nevynechejte Pražskou muzejní noc. A jestli máte rádi Wikipedii, zajděte v jejím průběhu také do nové budovy Národní technické knihovny v Dejvicích. Ta se do programu Pražské muzejní noci zapojuje svou Nocí v knihovně, jejíž součástí bude i nepřetržitá prezentace Wikipedie a jejích sesterských projektů. Můžete se zeptat, můžete se podívat, jak se Wikipedie edituje, můžete si to sami i vyzkoušet.
Nesmíme samozřejmě zapomenout na datum: Pražská muzejní noc začne tuto sobotu 11. června v 19:00 hodin a její program v Národní technické knihovně skončí ve dvě hodiny v neděli 12. června.
Z Noci v knihovně si budete moci odnést i tištěný výtisk nového vydání časopisu Wikimedium.
Připomeneme také to, že s Wikipedií a sdružením Wikimedia Česká republika jste se mohli nedávno setkat i na jiné akci, a to na veletrhu Svět knihy. Tam také proběhlo ocenění laureátů třetího běhu Cen za rozvoj české Wikipedie, které uspořádalo naše sdružení společně s generálním partnerem Českou spořitelnou a dalšími partnery, společností Microsoft a knihkupectvím Neoluxor. Jména laureátů si můžete přečíst na příslušné stránce na Wikipedii a na projektu Wikimedia Commons najdete galerii z vyhlášení.
Čtvrtý běh Cen se už urychleně připravuje a jeho vyhlášení proběhne během několika dnů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..