Přednáška o Československu a maraton editování Wikipedie 23. 11. v Kampusu Hybernská

Spolek Wikimedia ČR zve 23. listopadu všechny Pražany do Didaktikonu Kampusu Hybernská na přednášku Československá společnost v poststalinské éře 1956-1968 a editaton, kde se mohou naučit psát Wikipedii. Akce je pro všechny zdarma v rámci Soutěže Československo 1948-1989, která trvá až do 18. 12.

Přednáška historika Mgr. Ondřeje Holuba Československá společnost v poststalinské éře 1956-1968: koncepty, výzvy, projekty bude trvat od 16 do 17 hodin a od 17 do 20 hodin mohou příchozí psát wikipedistické články týkající se Československa mezi lety 1948 a 1989. Přítomní zkušení wikipedisté jim i s případnými prvními krůčky na Wikipedii, kterou v Česku tvoří stovky dobrovolníků, pomohou.

33 let po Sametové revoluci na Wikipedii stále chybí desítky článků na témata významných osobností, reálií a poměrů této doby. Ze Sametové revoluce v je na Wikipedii pouze 63 fotografií. Cílem spolku Wikimedia (a Wikiprojektu Československo 1948-1989) je to změnit a soutěží podpořit naši svobodu tím, že dobře popíšeme totalitu, která ji předcházela. Každý, kdo se výzvy zúčastní vyhraje odměnu v podobě ponožek v národních barvách a dvouměsíční členství v Klubu Pánů z Ponožkovic, partnera soutěže. 
Více informací je k nalezení  ceskoslovensko.wikimedia.cz nebo facebookové události. Registrace účastníků je vítaná.

FOTO: Sametová revoluce, Cerekk, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..