Do fundraisingu nastupuje nová posila Klára Odstrčilová

Wikimedia ČR se v rámci fundraisingu potýká s mnoha výzvami, kterým se doposud čelem stavěla Michaela Buriánková. Té ale rostoucí pracovní zatížení v PQ neumožňuje pozici nadále zastávat, svou misi tedy předává Kláře Odstrčilové.

Klára má zkušenost s vedením komunikačních kampaní i jejich následným vyhodnocováním. Samu sebe považuje za studijní typ, ačkoliv memorování není zrovna její silnou stránkou. Je ale věčnou studentkou a se studiem přestat jen tak nehodlá, pracuje totiž na svém vstupu do akademické sféry. Místo koníčků si v případě uvolnění časové kapacity raději nabere nový projekt. Má moc ráda dobré a kvalitní jídlo a aby byla spokojená, musí si většinou vařit sama. Studovala magisterské studium ve Francii, což její lásku k jídlu ještě posílilo a také přivedlo na myšlenku vyrábět i u nás slaný karamel – to je ostatně další Klářin projekt. Dříve hodně cestovala po světě, nejraději sama a do rozvojových zemí (například žila rok v Papue Nové Guineji), poslední roky ale i na ní přišla touha po stabilitě a domově. Občasným zahraničním dobrodružstvím se ale bránit nebude nikdy, už kvůli jídlu. Během studií se také dostala ke sbírkovým projektům jako produkční. Během nich zjistila, že je fundraising něčím, co ji moc baví. Organizace kampaní a kontakt s lidmi je podle Kláry ideálním koktejlem pro zajímavou pracovní agendu, proto se těší na novou výzvu – fundraising pro Wikimedia ČR. V projektu podporujícím otevřený přístup k informacím a vědění světa se totiž snoubí hned několik jejích životních hodnot. Klára se těší, až se zapracuje a bude mít možnost spustit fundraisingovou kampaň pro spolek, protože podle jejích slov: „Organizace podporující projekty Wikimedia a českou komunitu si zaslouží stabilní vícezdrojové financování“.

Kláře přejeme další úspěšnou misi a Michaele Buriánkové děkujeme za veškerou energii a know how, díky kterým ve spolku etablovala strategickou fundraisingovou činnost a položila stabilní základy této nezbytné spolkové aktivity.

Klára Odstrčilová, fundraiserka WMČR

autor: Klára Joklová (WMCZ), CC BY-SA 4.0, prostřednictvím Wikimedia Commons

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..