Czech Wiki Photo 2019

Léto skončilo a řada fotografů možná teprve teď usedá k počítačům, aby si udělala pořádek ve fotkách, které letos pořídili. Pořádek musí býtale což takhle i trochu toho soutěžení? Poprvé je tu Czech Wiki Photo.

Ve skutečnosti nahrají fotografové na Wikimedia Commons každý rok tisíce a tisíce fotografií, které zobrazují nějaký kus Česka. Jejich snímky může po té použít kdokoli a k jakýmkoli účelům. Soutěž Czech Wiki Photo chce ocenit ty nejlepší z nich, ale také vyjádřit veliké díky všem, kteří dobrovolně vytvářejí tento svobodný obsah.

Přihlaste během října své fotografie do historicky prvního ročníku soutěže! Trefit se musíte do kategorií Příroda, Člověk, Vytvořeno člověkem (architektura, technika, umění atp.) nebo Společnost a události (jak vidíte, těžké bude se naopak netrefit).

A pokud nesoutěžíte, během listopadu můžete hlasovat pro fotky, které se vám líbí. Kromě ceny poroty „Czech Wiki Photo 2019“, udělíme i cenu veřejnosti. Autoři tří nejlepších fotografií dle poroty si budou moci vybrat libovolný titul z e-shopu nakladatelství Albatros, které nám poskytlo ceny.

Soutěž pořádá spolek Wikimedia Česká republika.

WP stránka

Foto: Brad Hammonds, Golden Spiral by Brad Hammonds.jpg, CC BY 2.0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..