Wikimedia Česká republika vyhlásila čtvrté kolo Cen za rozvoj české Wikipedie (200 000 článků na dosah)

PRAHA (Wikimedia Česká republika)

Wikimedia Česká republika vyhlásila 4. kolo Cen za rozvoj České Wikipedie, které budou udělovány již tradičně ve třech kategoriích – kulturní a společenská témata, přírodní vědy a témata ekonomická. Ve finále lze očekávat i souboj o autorství jubilejního 200 000. článku české Wikipedie.
Uchazeči o Ceny za rozvoj české Wikipedie mohou od 13. června 2011 do 16. října 2011 pracovat na článcích, jejichž seznam zveřejnil řídicí výbor Cen na stránkách Wikipedie. Opětovně patří do tří oblastí, které lze přibližně rozdělit na kulturní a společenská témata, přírodní vědy a na témata ekonomická. V seznamu se nachází 300 zpravidla neexistujících hesel, která přitom patří k běžnému obsahu obecných encyklopedií. Např. v minulém běhu Cen bylo díky tomuto projektu zpracováno více než 100 článků alespoň do podoby základního slovníkového hesla a v dalších přibližně dvaceti případech vznikly podrobné články s množstvím informací. Řídící výbor se rozhodl znovu podpořit i úplné nováčky, kteří mohou soutěžit ve zvláštní kategorii. Vítězové mohou očekávat unikátní skleněnou plastiku s logem Wikipedie od výrobce ŠMÍRA-PRINT, netbook ale i další ceny. Vedle generálního partnera České spořitelny podporují Ceny za rozvoj české Wikipedie i Microsoft a knihkupectví Neoluxor.
Wikimedia ČR zároveň předpokládá, že Ceny mohou významnou mírou urychlit dosažení dalšího magického mezníku české Wikipedie – 200 000 článků, a dále tak podtrhnout fakt, že z Wikipedie se již stala největší česká encyklopedie, když doposud největší Ottův slovník naučný překonala o více než 10 tisíc hesel.
Další informace:

Kontakt: