Poděkování dárcům

Rádi bychom na tomto místě poděkovali všem, kteří přispěli darem na účet sdružení Wikimedia Česká republika, za jejich přízeň a podporu v roce 2012. Česká Wikipedie v právě uplynulém roce dosáhla hned několika významných met:
2. května 2012 oslavila deset let od založení české jazykové verze Wikipedie.
Zatímco vloni přesáhla česká Wikipedie počet 220 000 hesel, a tím překonala co do počtu hesel Ottův slovník naučný a stala se největší českou encyklopedií, letos v prosinci dosáhl počet hesel magického čísla čtvrt milionu!
Úspěšně jsme se zapojili do mezinárodní soutěže Wiki miluje památky 2012; nyní je svobodně dostupných více než 17 000 fotografií českých, moravských a slezských památek.
Památky první české obce (městský obvod Praha 10) se staly součástí QRpedie a články o nich jsou tedy ihned přístupné v mobilních telefonech návštěvníků.
Nadějně se rozvíjejí programy Studenti píší Wikipedii a GLAM – spolupráce s galeriemi, knihovnami, archivy a muzei.
24. listopadu 2012 úspěšně proběhla v Praze 4. česká Wikikonference.
Žádný z těchto úspěchů by nebyl myslitelný bez podpory dárců! Ačkoli všichni editoři Wikipedie pracují zdarma a ve svém volném čase, přeci jen je třeba zaplatit řadu věcí: propagační materiály, nezbytné cestovní výdaje jednotlivých projektů, účast a propagaci na různých festivalech a veletrzích; školení, kurzy a workshopy pro přispěvatele z nejrůznějších oborů.
Děkujeme všem dárcům za jejich podporu a doufáme, že ji i v příštím roce úspěšně zúročíme ve prospěch svobodně dostupných vědomostí na českém internetu.
V Praze, dne 31. prosince 2012
Michal Reiter
předseda
občanského sdružení Wikimedia Česká republika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..