Třetí ročník soutěže Popiš památku je za námi. Podívejme se, kdo zvítězil

Již potřetí pořádal spolek Wikimedia Česká republika soutěž s názvem Popiš památku. Do ní se zapojilo několik desítek editorů a napsali celkem 161 článků o českých kulturních památkách. Soutěž trvala celkem jeden měsíc, odměněni budou dle pravidel tři editoři a dva nejaktivnější nováčci.

Soutěžící si mohli vybrat z těch českých kulturních památek, které jsou encyklopedicky významné. Jednalo se tak o několik tisíc témat. Nově tak byly popsány např. Divadlo Tábor, obchodní dům společnosti Brouk a Babka v Českých Budějovicích, nebo radnice v Uherském Brodu. Soutěžící napsali celkem 919 kB textu, což odpovídá zhruba pěti stovkám normostran.

A kdo jsou vítězové soutěže? První místo obsadil s 284 body wikipedista Petr Kinšt. Na druhé pozici se s 208 body umístil autor pod přezdívkou Ikcur a na místě třetím Jan Polák, který získal 92 bodů.

Letos jsme se poprvé rozhodli zvlášť ocenit také nováčky, tedy editory, kteří se na Wikipedii přidali během soutěže, nebo těsně před jejím zahájením. Oceněnými v této kategorii jsou Jakub Formánek a Romanvysansky.

Všem vítězům soutěže gratulujeme! Děkujeme i všem zúčastněným, kteří přispěli největší internetové encyklopedii i třeba jedním krátkým článkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..