Novým projektovým manažerem pro multimédia je Jakub Holzer

Jakub (osobní archiv)

Jakub (osobní archiv)


Vítáme v našem týmu Jakuba Holzera – jak ho uvést? V životopise kromě zkušeností s projektovým managementem uvádí, že má rád lezení, nečekané situace, hry, bezelstné lidi, muziku, knížky, výtvarno, humor a sny. Tu bezelstnost můžeme slíbit; a snů si u nás také užije – Jakuba jsme totiž přijali na pracovní pozici projektového manažera pro multimédia, která sice v základních obrysech definovaná je, ale nabízí dost prostoru pro vlastní iniciativu a snění o nových zajímavých projektech.
Pozice projektového manažera pro multimédia reaguje na rozšiřující se aktivity naší pobočky v oblasti získávání svobodných médií. V centru těchto snah je tzv. Mediagrant, velký projekt s mnohaletou tradicí, který sdružuje české wikifotografy. Jakubovým úkolem bude dát projektu „řád“, propagovat ho a zlepšit podporu pro jednotlivé fotografy. Kromě toho ale chystáme i celou spoustu dalších projektů. Zajímavá média vhodná pro Wikipedii vytváří třeba vědci v laboratořích, studenti grafických škol, fotografové zaměstnaní v různých veřejných institucích a tak dále a tak dále. Nápadů je víc než dost – členové našeho spolku nedávno vymysleli neuvěřitelných 22 projektů, které by se mohly v rámci práce projektového manažera pro multimédia realizovat. První drobné výsledky se dají čekat ještě v roce 2017!
Jakub (osobní archiv)

Jakub (osobní archiv)


Jakub od roku 2014 pracuje v neziskovce Auto*Mat, kde se podílí nejen na řízení projektů, ale také píše texty a připravuje grafiku, organizuje tiskovky, fundraisuje a podílel se i na přípravě strategie Auto*Matu. Také pomáhá v organizaci Beztíže, která se věnuje ohrožené pražské mládeži. Zakládal Zákonomat a pořádal přednášky a diskuze na AVU, pracoval v Impact Hubu, v Rekolech, v Novém prostoru, … snad jsme na nic důležitého nezapomněli.
Jakub nastupuje od 1. listopadu 2017 a bude pracovat na poloviční úvazek. S jeho příchodem se opět po několika měsících kompletuje náš základní pracovní tým – výkonná ředitelka Petra a k ní dva projektoví manažeři  po jednom pro každý z našich dvou největších programů (vzdělávání a multimédia). Těšíme se, co společně na poli svobodných médií dokážeme.

1 Response

  1. Jan Sommer napsal:

    Navrhuji vymýšlet různé nástroje využívající stránky Wikipedie a zejména zdroje Wikimedia Commos k vytváření nejrůznějších tématických článků, blogů lokálních (viditelných v mapě, kolem mě apod.) i detailistických (témata typu hrad, kostel, portál, hlavice portálu, maskaron v hlavici portálu). Mnohdy fotky pro „články“ chybějí, ale nejednou jsou jich přehršle. Nepřehledné a editory stále vylepšované jsou kategorie (bohužel se tak nedá spoléhat na jejich stabilitu). Možná chybí nějaké konglomeráty typu localwiki či themawiki. Nic proti Wikivoyage, ale viděl bych to jako s prominutím nejlidovější směr. Využití by mělo být na úrovni důstojností odpovídající tomu, že data dodávají nejpřednější a nejprogresivnější instituce Země. Zatím se vše upíná k encyklopedickým článkům, proti čemuž nejde nic namítat, ale v mnoha případech už datové bohatství překonává to, co se do „hesel“ encyklopedie dá využít. Tato data nemají zůstat „ležet“ jako encyklopedicky nevýznamná. Díky za pochopení. Jan Sommer, Praha

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..