Pobočkový tracker se dočkal řady vylepšení

Tracker umožňuje vytváření snadné databáze grantových výdajů naší pobočky.

Tracker umožňuje vytváření snadné databáze grantových výdajů naší pobočky.


Jak nás informoval Petr Novák (Che), který se stará o provoz a rozvoj tzv. trackeru, došlo v posledních dnech v organizaci tohoto systému k řadě změn a vylepšení. Tracker je komplexní webová databáze výdajů, které pobočka eviduje v rámci svých několika grantů. Tento systém je možné volně prohlížet a veřejnost si tak kdykoliv může zkontrolovat, jak je s prostředky pocházejícími od dárců vynakládáno.
Tracker se na první pohled stal o něco komplikovanějším – místo jednoho pole „stav“, kde správci témat vybírali parametry jako „schváleno“ a „výdaje v evidenci“, má každý tiket sadu tzv. „schválení“ (někde zvané „acky“), z nichž některé můžete přidávat i sami (a připisovat k nim poznámky). Acky rozlišujeme následující:

  • Podáno ke schválení. Znamená, že tenhle tiket už jste vyplnili, a garant tématu by se na něj měl podívat a ohodnotit ho. Dokud tam tohle nepřidáte, má se za to že jde o váš koncept.
  • Účtenky poslány. Znamená, že jste administrátorovi grantů poslali, či jinak dodali účtenky vůbec papíry, které potřebujeme k tomu abychom vám dotyčný tiket proplatili. Přidáte-li tohle, je to pro změnu signál pro administrátora grantů, že by s vaším tiketem měla něco dělat.
  • Schváleno. Tohle k tiketu přidává garant tématu a říká tím, že tiket schvaluje z hlediska obsahu (fotky, nebo jiná přínosná záležitost).
  • Účtenky přijaty. Tohle přidává k tiketu administrátor grantů a značí to, že už dostal všechny potřebné dokumenty, a vy se už nemusíte bát že je ztratila třeba Česká pošta.
  • Archivováno. Taktéž přidává administrátor grantů, a značí to že celý tiket vytiskl, zařadil do objemného šanonu který ponecháváme pro příští generace, a je na čase ho proplatit. Tohle je něco jiného než „účtenky přijaty“, především proto, že se stávalo, že někdo dodal jízdenky několik měsíců před nahráním fotek, a hrozilo že se pak zapomene kdo jízdenky vlastně má.
  • Uzavřeno. Běžně se nepoužívá, slouží jen pro zavírání starých až opuštěných tiketů. které nikdy nedojdou úspěšného konce.

Dotazy zodpoví Petr Novák alias Che (petr.novak (zavináč) wikimedia.cz). Administrátorem grantů je v současné době Milada Moudrá, můžete se na ni obracet na e-mailové adrese milada.moudra (zavináč) wikimedia.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..