Víte něco o finanční matematice, chobotnici pobřežní nebo Ivanu Ivanoviči Šiškinovi? Začněte soutěžit!

V den se symbolickým datem – 12. 12. 2010 – vydal řídící výbor Cen za rozvoj české Wikipedie nový seznam článků k rozšíření pro zájemce o toto ocenění. Znovu jde o témata, která by neměla chybět v žádné encyklopedii, ale na české Wikipedii se jim zatím nikdo nevěnoval.
Nemá cenu sem vypisovat všechna jména článků, ale jen pro dokreslení pestrosti výběru doplňujeme ke třem příkladům v názvu článku třeba následující: česká šlechta, fotbal v Česku, ukolébavka, biologie člověka, treska, vodoléčba, Česká správa sociálního zabezpečení, domácí násilí, prototyp (technika) nebo živnostenský úřad.
Období pro psaní článků je do 31. března 2011, laureáti opět dostanou ceny od pořadatelů Cen – sdružení Wikimedia Česká republika, generálního partnera České spořitelny a společností Microsoft a Neoluxor.
Novinkou v soutěži je program pro začínající wikipedisty, který je určen těm, co s Wikipedií zatím nemají tolik zkušeností a ještě si netroufnou na vylepšení hesla až na úroveň aspoň dobrého článku. V této části soutěže je třeba se přihlásit k některému článku a ten samozřejmě opět co nejvíce vylepšit. Seznam uvedený u této oblasti je pouze orientační, začátečníci si mohou zvolit téma zcela podle vlastního výběru.
Vítězové budou odměněni na některé akci, kde se Wikimedia Česká republika představuje veřejnosti. Naposledy proběhlo vyhlášení vítězů v rámci 2. české Wikikonference.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..