Ceny za rozvoj české Wikipedie ve fotografii i jinak

První kolo Cen za rozvoj české Wikipedie patří minulosti, ať žije druhé kolo. Tímhle klišé začínáme pro začátek krátký post o účasti Wikimedia Česká republika na veletrhu Svět knihy.
Jedním z nejdůležitějších bodů našeho programu skutečně bylo vyhlášení laureátů prvního kola a vyhlášení samotného kola druhého. Hlavní ceny získali uživatelé s přezdívkami Acoma, Chmee2 a Juraroz – získali netbooky Asus, poukázky od knihkupectví Neoluxor, myši Microsoft a propagační předměty Wikipedie včetně zvláštního a jinak nedostupného skleněného těžítka, které představuje samotnou Cenu za rozvoj české Wikipedie. Finanční prostředky pro pořízení cen věnoval pořádajícímu sdružení Wikimedia Česká republika vedle uvedených sponzorů především hlavní partner cen, společnost Česká spořitelna. Všem sponzorům děkujeme za spolupráci.
Celý seznam patnácti laureátů najdete na stránce, která je cenám věnována na Wikipedii. Fotografie ze slavnostního vyhlášení si můžete prohlédnout na projektu Wikimedia Commons.
Wikimedia Česká republika se opět představila svým stánkem a také páteční přednáškou. Pro návštěvníky stánku byly k dispozici letáky o Wikipedii i dalších projektech, třetí číslo časopisu Wikimedium a k nahlédnutí také knižní publikace spojené s Wikipedií (např. německý Wikipedia Lexikon in einem Band).
Podrobnější zprávu o účasti Wikimedia Česká republika na Světu knihy i o veletrhu samotném si můžete přečíst třeba na projektu Wikizprávy.
Sdružení Wikimedia Česká republika ještě jednou děkuje všem účastníkům a gratuluje oceněným.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..