Vyhlášeny výsledky voleb do správní rady nadace Wikimedia Foundation

Aktivní komunita projektů Wikimedia je spokojená s vedením – i tak je možné číst výsledky voleb do správní rady nadace Wikimedia Foundation, které byly vyhlášeny včera. Na prvních dvou místech se totiž umístili kandidáti, kteří již členy rady byli – Němec čínského původu Ting Chen a Američanka Kat Walshová. Třetí místo obsazované v těchto volbách obsadí další Američan Samuel Klein.
Všichni tři zvolení kandidáti zdůrazňují, že je jejich zájmem reprezentování hlasu komunity a zprostředkování kontaktu mezi komunitou a nadací. Pokud se podaří kandidátům naplnit jejich plány, můžeme očekávat například další podporu především menších projektů, snahu o posílení komunikace mezi jednotlivými jazykovými komunitami stojícími za projekty a podobně.
Sdružení Wikimedia Česká republika samozřejmě vítá programový cíl Samuela Kleina, který chce delegovat větší pravomoci jednotlivým národním pobočkám.
Většina kandidátů vystupovala s cíli následovat dosavadní směřování správní rady, výraznou výjimkou je Gregory Kohs, který patří k dlouhodobým kritikům činnosti nadace a obecné úrovně projektů Wikimedia. V těchto volbách ale získal zhruba jen šestinovou podporu ve srovnání s vítězi a jeho názory tak opět nenašly významný ohlas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..