Šestkrát grantové ano pro projekty Wikimedia Česká republika

Wikimedia Česká republika úspěšně oslovila nadaci Wikimedia Foundation s některými náměty na svou další činnost. Díky tomu od nadace obdrží finanční prostředky z grantů na získávání obsahu pro Wikipedii a další projekty Wikimedia, stejně jako pro investice do zařízení, které se bude při takovém získávání využívat.
Dva projekty jsou zaměřené na získávání obrazového materiálu. Projekt Fotografie českých obcí charakterizuje už jeho název a bude fungovat především zásluhou činnosti fotografů-dobrovolníků, projekt Vědecká a odborná fotografie bude usilovat o získání kvalitního ilustračního materiálu k odborným tématům. Fotografové, kteří pracují na tvorbě obrazového obsahu pro Wikipedii, se budou moci zdokonalit v této činnosti ve fotografickém workshopu, který bude moci sdružení také uspořádat s pomocí nadace Wikimedia Foundation.
Sdružení rovněž získá kvalitní fotovybavení k zapůjčování pro tyto projekty a také skener pro digitalizaci diapozitivů, negativů a podobných transparentních předloh, které bude sloužit rovněž k dodání nového obsahu pro Wikimedia Commons.
Další prostředky získá sdružení na doplnění svého výstavního a prezentačního materiálu, který již s úspěchem používalo na výstavách LinuxExpo a Svět knihy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..