Do našeho týmu přibyl hlavní lektor a metodik Pavel Bednařík

Po Jendovi Sýkorovi je další posilou týmu Wikimedia ČR Pavel Bednařík, který se v únoru letošního roku stal hlavním lektorem a metodikem týmu lektorů. Pavel bude mít na starosti lektorování kurzů pro seniory, studenty, školy i organizace a také přípravu, rozvoj a zlepšování metodických materiálu a péči o lektorský tým.

FOTO: Natálie Schejbalová (WMCZ), CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Pavel žije dlouhodobě v Olomouci, i když pracovně často jezdí do Prahy i dalších českých a moravských měst, kde se s ním budete moci setkat na našich akcích. V minulosti působil jako dramaturg, lektor, vysokoškolský pedagog, autor odborných i popularizačních textů, především o filmu. Jako vystudovaný filmový vědec a filosof (Univerzita Palackého v Olomouci) se v posledních letech věnuje především filmové a audiovizuální výchově, od roku 2019 je předsedou Asociace pro filmovou a audiovizuální výchovu. Mimo to spolupracuje také s Národním pedagogickým institutem nebo Národním poradenským střediskem pro kulturu (NIPOS).

“Wikipedie byla pro mě vždy neocenitelným zdrojem informací a s postupnou devalvací kvalitní žurnalistické a publicistické práce a řady seriózních médií jsem se k informacím z tohoto zdroje obracel stále častěji. Ve Wikimedia ČR se tedy učím jak editorskému řemeslu a zpracovávání článků z oboru filmu – stále jich spousta schází – tak technikám a metodám podpory lektorů, kterým chci být postupně partnerem jejich rozvoje a zdrojem vědomostí i motivace,” říká Pavel o svém novém poslání.

Pavel podle svých slov téměř nepřetržitě jezdí na kole, které je mu dopravním prostředkem i způsobem, jak si vyčistit hlavu a začít dobrodružství. Ve volném čase se věnuje psaní textů, čtení, hudbě (nyní spíše pasivně), a permakulturnímu zahrádkaření.

Pavel má vzdělávacím programům Wikimedia ČR rozhodně čím přispět a my se moc těšíme na naši spolupráci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..