Změny ve správní radě nadace Wikimedia Foundation

Novým předsedou správní rady nadace Wikimedia Foundation se stal Ting Chen. Bylo to oznámeno na Wikimanii v Gdaňsku spolu s dalšími změnami v složení správní rady. Novým místopředsedou a pokladníkem se stal Stu West, tajemníkem je Samuel Klein.
Místa, na která společně nominují členy správní rady jednotlivé pobočky Wikimedia, obsadili někdejší spoluzakladatel Wikimedia Deutschland jako první pobočky Wikimedia na světě a dosavadní člen správní rady Arne Klempert a nově americká knihovnice a odbornice na informační systémy Phoebe Ayersová.
Radu nyní opouští její dosavadní předseda Michael Snow, jenž dříve byl na jednom ze dvou míst obsazených pobočkami. Správní rada Snowovi, který teď přijal pozvání do poradního výboru nadace, poděkovala za dlouholetou práci pro Wikimedii.
Nová členka, Američanka Phoebe Ayersová, uvítala své zvolení slovy: „Jsme v době, která je pro historii Wikimedie nesmírně důležitá. Jsem nadšená, že můžu hrát větší roli, a poctěná, že jsem byla vybrána pobočkami. Nastává čas změn a významných rozhodnutí a já si nedovedu představit lepší místo, na které bych měla naměřit svou energii.“
Thomas Dalton, pokladník britské asociace Wikimedia UK, který moderoval výběr kandidátů poboček, konstatoval, že z nominací kvalifikovaných kandidátů bylo těžké vybírat. „Věříme, že naši vybraní kandidáti pomohou vést nadaci v jejím dalším růstu a podporovat stále větší úspěch projektů Wikimedia.“ Vyjádřil také velké potěšení z toho, že se Snow rozhodl pomoci Wikimedii dál v poradním výboru nadace.
Mezi pobočkami Wikimedia, které se zapojily do výběru nových členů správní rady nadace, byla i Wikimedia Česká republika. Její rada se shodla na Arnem Klempertovi jako na svém jediném kandidátovi, ale zároveň vyjádřila podporu ostatním pobočkám k volbě některých dalších kandidátů včetně Phoebe Ayersové.

1 Response

  1. Mormegil napsal:

    Drobnost: Stu West již pokladníkem byl, byl jen „povýšen“ do místopředsednické funkce. A myslím, že předseda správní rady je spíše Tching Čchen. 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..